«En BENK på Tøyen» av Ahmed Dadi

Arbeidsvisning

Torsdag 20. oktober 2022

En BENK på tøyen okt2022 foto Ahmed Dadi

Foto: Ahmed Dadi

Velkommen til visning av «En BENK på Tøyen» av Ahmed Dadi.

BENK er både en teaterforestilling og et konsept. Konseptet BENK er bygget opp med noen faste rammer hvor innholdet kan endres fritt innenfor rammene. Konseptet BENK starter alltid med en tom benk, en benk som inviterer til å bli brukt og som aldri diskriminerer. En benk man kan stå på å skrike ut sine ytringer, en benk for møter, en benk der man kan diskutere fritt med en venn eller ha en date, en benk for å hvile, reflektere, be, en benk for å selge dop eller bare strekke seg.

BENK kan plasseres hvor som helst og er et verktøy for å ta pulsen på et område; en vandrende forestilling som kan endre seg ut fra hvilket sted eller tidsperiode benken blir plassert i og hvilke tema man ønsker å belyse med benken som plattform.

Om «En BENK på Tøyen» sier Ahmed Dadi: Jeg har valgt å plassere min BENK på Tøyen i Oslo, og gjennom fire historier ønsker jeg å belyse gentrifisering av Tøyen som sakte, men sikkert skjer foran øynene våre. Jeg vil belyse konsekvensene av å gentrifisere sentrumsbydelene som vi nå opplever i Oslo, hvordan det vil gjøre en by kulturelt fattig, og hvordan det segregerer oss og er med på å skape klasseforskjeller som i lengden kan gi oss store samfunnsproblemer.

Ahmed Dadi (1981) er manusforfatter, regissør og kreatør innenfor dans, TV/film og teater. Han født og oppvokst i Oslo. Dadi var med å starte Norges lengst levende og vinnende breakdance kompani Floorknights, der han har satt opp en rekke danseteater og forestillinger som kunstnerisk leder og produsent. Han er også skaperen bak den nettserien Kasim Bæder. I tillegg til å jobbe fulltid som ingeniør, har han de siste årene fokusert på å utvikle TV-serier og teater, der «En BENK på Tøyen» blir hans debutteaterforestilling.

Kalender