Christina Friis er ny administrativ leder ved Dramatikkens hus

Nyhet 01.06.2021
Christina Friis foto Eirik Seu Stokkmo

Foto: Eirik Seu Stokkmo

– Jeg gleder meg til å bli en del av laget, og til å bidra til å styrke posisjonen for norsk dramatikk både i Norge og internasjonalt, sier Christina Friis.

Christina Friis er ansatt som ny administrativ leder ved Dramatikkens hus. Friis har tidligere jobbet som nestleder i Stiftelsen Danse- og teatersentrum. Hun har vært operativ i å bygge opp arbeidet med internasjonal promotering og mobilitet i scenekunstfeltet, og har ledet en rekke sentrale internasjonale prosjekter. Friis har omfattende erfaring med økonomi- og virksomhetsdrift.

– Jeg har lenge vært imponert over det fantastiske arbeidet Dramatikkens hus gjør. Jeg gleder meg til å bli en del av laget, og til å bidra til å styrke posisjonen for norsk dramatikk både i Norge og internasjonalt, sammen med kunstnerisk leder og resten av den dyktige staben på huset, sier Friis.

Friis tiltrer i stillingen ved Dramatikkens hus 6. september.

– Vi ønsker Christina varmt velkommen og ser fram til å høste av hennes kunnskap. Vi er glade for å ha Christina med oss når vi staker ut framtida for dramatikken og dramatikerne i samspill med det frie feltet og institusjonene, sier kunstnerisk leder ved Dramatikkens hus Line Rosvoll.

– I Christina får vi en administrativ leder med solid bransjekunnskap. Hennes erfaring og nettverk vil bidra til å få norsk dramatikk ut nasjonalt og internasjonalt, sier styreleder ved Dramatikkens hus Monica Boracco.