Elisa Kartum er ny kommunikasjonspraktikant

Nyhet 23.09.2022
IMG 2312 fargekorrigert3

Foto: Dramatikkens hus

Elisa Kartum starter som kommunikasjonspraktikant ved Dramatikkens hus.

Hvorfor vil du jobbe ved Dramatikkens hus?
Fordi jeg alltid har hatt en stor forkjærlighet for teater og scenekunst. Dramatikkens Hus er et sted hvor mye spennende og interessant dramatikk blir skapt, så jeg gleder meg stort til å få være med å promotere og kommunisere mye av det som skjer her på huset.

Hva slags kompetanse tar du med deg inn i kommunikasjonsarbeidet?
Mye forskjellig! Akkurat nå er jeg nettstudent på deltid innenfor digital markedsføring, så jeg håper og tror mye av det jeg lærer der vil bidra positivt inn i stillingen. Ellers har jeg en bachelor i drama/teater med årstudium i engelsk litteratur, og en bachelor i film og videoproduksjon, samt at jeg senere har tatt videreutdanning i kulturledelse. Ved siden av har jeg jobbet litt frilans i film- og TV-bransjen, samt at jeg akkurat nå har en deltidsstilling som koordinator i DKS Lørenskog. Innimellom slagene jobber jeg også som skuespiller i et eventbyrå. Kort fortalt har jeg en nokså variert bakgrunn fra kulturlivet, og jeg håper den innsikten vil bidra positivt i kommunikasjonsarbeidet her ved Dramatikkens Hus.

Om du fikk velge fra øverste hylle, absolutt alt er mulig, hva er drømmejobben din?
Jeg elsker alt som innebærer å jobbe kreativt, og følelsen av å være med på å skape og formidle noe. Men om absolutt alt hadde vært mulig, så hadde jeg vært født litt tidligere, også hadde jeg spilt rollen som Elizabeth Bennet mot Colin Firth i BBCs versjon av Pride and Prejudice fra 1995. Når man først skal tenke drømmejobb, så kan man vel drømme med stor D?

Siste kulturopplevelse?
Gjennom koordinatorjobben i DKS så jeg nylig forestillingen «Fons Olavus Rex» av Finn Evensen oppe ved kulturminnet Olavskilden i Lørenskog. Et stykke der ulike trosretninger møtes, som tar for seg sagnet om Olavskildens helbredende egenskaper. Ellers så jeg for ikke lenge siden Jane Eyre på Nationaltheatret. En forestilling jeg hadde høye forventninger til, siden Jane Eyre er en av favorittbøkene mine. Men forventningene mine ble helt klart innfridd!

Kan du nevne en dramatiker som har betydd mye for deg?
Har ingen spesiell favorittdramatiker, men har sett mange stykker som jeg har likt opp igjennom. Spesielt vil jeg nevne Blue Motell av Lisa Lie som jeg så på Trøndelag Teater for en del år siden, det kan jeg med trygghet si er en av de beste scenekunstopplevelsene jeg har hatt noen gang!