«SE PÅ MEG NÅR JEG SNAKKER TIL DEG» har premiere i Danmark

Nyhet 15.09.2020
Se på mig når jeg taler til dig foto odense teater edit

Plakat: Odense Teater

«Et heftigt og smukt kammerspil om tabuiserede temaer som seksuel tiltrækning, vrede og truslen om vold i relationen mellem forældre og børn», skriver Husets Teater om Monica Isakstuens «Se på mig når jeg taler til dig».

«Se på mig når jeg taler til dig» har premiere ved Husets Teater i København 31. oktober og ved Odense Teater 7. november. Forestillingen er en samproduksjon mellom de to teatrene og spilles ut 2020. Skuespillere: Sarah Boberg og Morten Hauch-Fausbøll.

– Jeg gleder meg enormt til dette. Eller jeg gleder meg enormt over det, får jeg kanskje si, for det er jo ingen selvfølge at jeg kan besøke København 31. oktober. Men premiere på to flotte scener i Danmark, med dét ensemblet, det er klart jeg er glad og stolt, sier Monica Isakstuen.

– Dette er min første fulle iscenesettelse internasjonalt. Jeg har opplevd lesninger i Frankrike, Tyskland og England tidligere, men full produksjon utenfor Norge er nytt for meg, sier Isakstuen.

Premieren på Husets Teater 31. oktober 2020 er utsolgt.

Les mer: «Se på mig når jeg taler til dig»

Om løsrivelse, tabuer og grenser som hviskes ut
Monika Isakstuens skuespill «SE PÅ MEG NÅR JEG SNAKKER TIL DEG» handler om løsrivelse, men også om driften etter å bli begjært av barnet sitt. Det handler om tabuer, om når grensene mellom offer og overgriper viskes ut, og maktstrukturer vi ubevisst reproduserer i barna våre.

Hør også: Monica Isakstuen om hvorfor hun begynte å skrive

Monica Isakstuen er dramatiker og skjønnlitterær forfatter. For sin tredje roman, Vær snill med dyrene, (2016) mottok hun den prestisjefylte Brageprisen. «SE PÅ MEG NÅR JEG SNAKKER TIL DEG» er Isakstuens første stykke utviklet med støtte fra Dramatikkens hus.