Skrivekurs for deg med flerspråklig bakgrunn

Nyhet 07.05.2021
Kristin von Hirsch

Foto: Kristin von Hirsch

Dramatikkens hus inviterer til digitalt skrivekurs.

Vi holder digitalt skrivekurs i dramatikk for deltakere med flerspråklig bakgrunn, mai - juni 2021. Kurset er gratis, for deltakere i alle aldre som er bosatt i Norge og går over fire kvelder. Du trenger ikke ha skrevet noe tidligere for å delta. Kurset gir deg grunnleggende innføring i å skrive dramatikk og passer for deg som ønsker å etablere deg som dramatiker samt utvikle din stemme.

Tid: 20. mai, 27. mai, 31. mai og 3. juni 2021, kl. 18-21
Gjennomføring: Dette er et digitalt kurs, gjennomføres via Whereby
Kursholdere: Demian Vitanza, Hanne Ramsdal, Fredrik Høyer og Maritea Dæhlin

Påmelding per e-post til kursansvarlig Rania Broud innen 15. mai 2021: rania@dramatikkenshus.no

I e-posten forteller du med 10-12 setninger hvorfor du har lyst til å delta på skrivekurset.

Det er begrenset antall plasser på kurset.


Underveis i kurset vil du lære om:

  • Forskjellige skriveøvelser
  • Forholdet mellom tale og tekst
  • Dramaturgi
  • Hvordan utforske sin stemme
  • Performativitet: Tekst på papiret vs. tekst på scenenOm kursholderne:

Maritea Dæhlin (f. 1986) er scenekunstner og dramatiker som veksler mellom å bo og jobbe i Norge og Mexico. Arbeidet hennes inkluderer formater som scenetekst, teaterforestilling, video og lydinstallasjon, og har blitt vist i Europa, Latin- og Nord-Amerika. Maritea Dæhlin er en av Black Box teater sine assosierte kunstnere for 2021-2022.

Hanne Ramsdal (f. 1974) er forfatter og dramatiker. Hun ga ut Jeg kaller deg Pjotr i 2019 på Gyldendal Forlag, og hun jobber ofte med dokumentarisk materiale som utgangspunkt for sine scenekunstprosjekter. Ramsdal har lang erfaring med å holde skriveverksteder, blant annet ved Forfatterstudiet i Bø.

Fredrik Høyer (f. 1988) er en norsk forfatter, dramatiker og skuespiller fra Drammen. Han har skrevet en rekke bøker og skuespill for både barn og voksne, blant annet Grønlandsūtraen og Uten navn.

Demian Vitanza (f.1983) er norsk-italiensk forfatter og dramatiker. Han har gitt ut tre kritikerroste romaner og skrevet tre skuespill. Han er oversatt til sju språk og mottok Ibsenprisen i 2019 for skuespillet Tyngde.