Tusen takk for alle søknadene!

Nyhet 06.02.2024 av Adam Tumidajewicz
Soknader inne

Dramaturgene på huset og påtrroppende kunstnerisk leder gleder seg til å lese igjennom.

Denne høsten begynner det fire nye husdramatikere hos oss. De skal vi finne blant 94 innsendte søknader!

Fristen for å søke husdramatiker for 2024-26 gikk ut ved midnatt i 1. februar, og nå begynner arbeidet med å finne fram til neste kull.

– Aller først må jeg si tusen tusen takk for at dere har søkt, sier Camara Lundestad Joof.

– Vi er veldig imponert over hele søkermassen. Dette blir vanskelig!

– 94 søknader er et veldig tilfredsstillende antall, og vi er så glade for å se mangfoldet i denne søkerlisten, legger hun til.

Blant søkerne befinner det seg et gledelig spenn av vordende husdramatikere. De yngste er tidlig i 20-åra mens de eldste er godt oppe i pensjonsalder. I tillegg finner vi søkere fra nesten hele landet på søkerlista.

Nå skal juryen sette av 30 dager til å lese gjennom alle søknadene. I en serie møter skal de evaluere, diskutere og eliminere frem til de kaller inn åtte av søkerne til intervju.

– Hvert jurymedlem skal lese igjennom hver eneste søknad og sammen skal vi jobbe oss frem til å finne et svar, og så skal vi være klare til å kalle inn til intervjuer i starten av april.

– Nå er det bare å lene seg tilbake og vente på svar fra oss. Takk for alle søknadene, vi er glade for at så mange vil bli en del av Dramatikkens hus. Vi setter så stor pris på alt arbeidet som er lagt ned i disse søknadene, avslutter Camara Lundestad Joof.