Velkommen til Amanda!

Nyhet 29.09.2023
DSC06600

Amanda Øiestad Nilsen er dramaturg ansatt i vikariat ved Dramatikkens hus. Hun er med på å behandle vårt økende antall søknader.

Hvorfor vil du jobbe ved Dramatikkens hus?
Jeg vil jobbe på Dramatikkens hus fordi det er et veldig spennende sted å jobbe som dramaturg. Jeg får utøvet og fordypet meg i yrket mitt på en helt unik måte. I tillegg får jeg jobbe med skikkelig fine folk, både kollegaer og dramatikere.

Hva slags kompetanse tar du med deg inn i dramaturgarbeidet?
Jeg har en bachelor i teatervitenskap fra Universitetet i Bergen og en mastergrad i dramaturgi fra Aarhus Universitet. Jeg har skrevet masteroppgave om dansedramaturgi, jobber som teateranmelder og har vært sufflør på Nationaltheatret i fire år.

Om du fikk velge fra øverste hylle, absolutt alt er mulig, hva er drømmejobben din?
Å få jobbe som dramaturg er min drømmejobb. Det er ikke flust med dramaturgstillinger i dette landet, så jeg føler meg heldig som får låne en av dem.

Siste kulturopplevelse?
Jeg så Kate Pendrys My dinner with Putin på Ibsen- og Hamsundagene i Grimstad. Jeg flyttet nylig hjem til Arendal og er positivt overrasket over hvor mye spennende scenekunst det er å oppleve på Sørlandet.

Kan du nevne en dramatiker som har betydd mye for deg?
Mette Edvardsen. Jeg vet ikke om hun selv vil beskrive seg som dramatiker, men scenetekstene hennes har utfordret, begeistret og preget meg og min forståelse av scenekunst.