«Diane von Furstenbergs kloner» av Cathrine Evelid

Arbeidsvisning

Fredag 24. september 2021

Cathrine Evelid portretter Lars Opstad 035

Foto: Lars Opstad

«Diane von Furstenbergs kloner» er en del av Norsk Dramatikkfestival 2021. Etter visningen blir det samtale med dramatiker Cathrine Evelid.

«Diane von Furstenbergs kloner» er en absurd moderne dramakomedie som følger et par på ferietur på Capri. Der møter de et knippe karakterer, deriblant en genforsker, en paparazzi og Diane Von Furstenbergs klonede hund. Diane er også i høy grad til stede, men vi kommer aldri ordentlig nær henne eller hennes verden av rikdom og overklasse.
Teksten leker med den vestlige dyrkningen av estetikk og overflate, hvor det overfladiske både er forførende og grotesk på samme tid. Karakterene kan snakke om dypere tema, om det de forsøker å bearbeide på denne reisen eller hos terapeuten, men trenger egentlig aldri ordentlig ned i det, de er alltid litt frakoblet både seg selv og verden rundt.

Cathrine Evelid er billedkunstner og forfatter, utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo, Kunsthøgskolen i Bergen, og Chelsea College of Art and Design i London. Med romanen «Mamma er en countrysang» debuterte hun som forfatter på Aschehoug forlag i 2012. Videre kom romanene «Dinglen & Ramona» i 2013, «Drømmer fra Texaco» i 2016, og «Lyden av fjell» i 2019. «Diane von Furstenbergs kloner» er hennes første tekst for scenen. Evelids arbeid som billedkunstner omhandler språk og emner som tar utgangspunkt i media og populærkulturen. Sammen med den britiske musikeren og kunstneren Sophie Brown drev hun kunst/liveart-gruppen «Cat&Pussycat» 2001-2009, med prosjekter som ble vist blant annet på Oslo Kunsthall, Henie Onstad Kunstsenter, LUX Arcola Theatre London og Platform Garanti i Istanbul.

Skuespillere: Birgitte Larsen og Andrea Bræin Hovig
Regi: Magnus Sparsaas

«Diane von Furstenbergs kloner» er en del av Norsk Dramatikkfestival 2021 som på grunn av koronapandemien avvikles på flere lokasjoner i Norge. Verkstedet er i samarbeidet med Nationaltheatret. Norsk Dramatikkfestival støttes av Norsk Kulturråd i tillegg til ulike andre samarbeidspartnere og bidragsytere. Dramatikkens hus er hovedsamarbeidspartner.

Les mer om festivalen på www.dramatikkfestivalen.no

NB: Av smittevernhensyn er det 70 tilgjengelige billetter til dette arrangementet. Alle gjester må reservere individuelle billetter og registrere seg via Hoopla. Det kan ikke bestilles til andre enn seg selv. 

Vi gjør oppmerksom på at det benyttes blinkende strobelys i forestillingen. 

Kalender