Karen Nikgol om: Kanye West og Matthew Barney (Håndbok i moderne ritualer)

Foredrag

Tirsdag 10. desember 2019

Axel antas bergkvist X Ud Ii04ohps unsplash

Nikgol har lenge hatt en fascinasjon for innvielser, okkultisme, ritualer og rap. I dette foredraget vil han presentere ritualer basert på kunst, rap, yoga og techno, en håndbok for det moderne menneskets mystiske og samtidige uttrykk. Utgangspunktet vil være i Kanye West, Matthew Barney, Eugenio Barba, techno, samt diverse frimureriske kilder som referer til alkymi.

Karen Nikgol er maler, regissør og kurator. Han er en av grunnleggerne til visningsrommet Noplace, Oslo – og har gjort en rekke utstillinger og performance i Norge og utlandet. Hans femte sceneproduksjon Ghetto Justice hadde premiere på Black Box Teater 4. september.

Om Karen Nikgols forestilling «Ghetto Justice» på Black Box Teater, Natt&Dag september 2019
Mer om Karen Nikgols prosjekter

I Foredragsserien har scenekunstnere valgt seg en kunstner eller et tema som utgangspunkt for å tenke høyt om teater og verden. Foredragsserien høsten 2019 kurateres av Ole Johan Skjelbred og Morten Cranner, Dramatikkens hus. Foredraget strømmes på vår hjemmeside og Facebook-side.

Foredragsserien er gratis. Man kan forhåndsbestille seteplass via hoopla.no. NB! Forhåndsbestilte billetter frigis 10 minutter før foredraget starter!

Kalender