Nils Petter Mørland om: Jesus

Foredrag

Tirsdag 10. februar 2015

Robert nyman ysy C Hix MHU unsplash

Foto: Unsplash

Kristen tro og Jesus er blitt guilty pleasures. Det er litt som å like Coldplay. Det var innafor en gang, men nå er kredibiliteten bare på vei nedover. Det er mulig å komme unna med det om man liksom underspiller det litt og plasserer seg selv som en på utsiden av normen. Men, bare så vidt. Uansett er Jesus en rimelig bra karakter i dramaet som beskrives i evangeliene. Hvorfor virker det så kjedelig, strengt og bakstrebersk da?

Kommer du til å bli kristen av å høre Nils Petter snakke om Jesus? Neppe. Men, vær forsiktig – se hva som skjedde med Jon Fosse (selv om Nils Petter neppe kan ta æren for det på noe måte).

Nils Petter Mørland er teatersjef på Det Andre Teatret. Han er utdannet dramapedagog fra Høgskolen i Oslo, har ett år med teologi fra Universitetet i Oslo og er 37 år gammel. En rolig og religiøs oppvekst i Lillesand førte til en rotete karriere som skuespiller, manusforfatter, musiker og regissør. Tidlig på 2000-tallet var han en del av improgruppa Samvirkelaget og siden har han vært en del av Teater Liksom, Isenkramteatret og Teater NIE.

I foredragserien inviteres scenekunstnere til å snakke om emner de er opptatt av. Vi skaper et refleksjons- og møterom, som ikke er direkte knyttet til pågående teaterarbeid, men gir foredragsholderen mulighet til å sette eget virke i perspektiv.

Kalender