Edy Poppy om: Gisèle Vienne

Foredrag

Tirsdag 10. mai 2022

Edy Poppy foto Julie Christine Adélaïde Krøvel kopi cropped

Foto: Julie-Christine Adélaïde Krøvel

Foredraget strømmes til dramatikkenshus.no og Facebook.

«Er den introverte og rappkjefta tenåringstiden tegn på hormoner i ubalanse, en livsperiode man bør få fortest mulig overstått, eller kan depresjonen, identitetskrisene og den fengende techno-musikken sees på som en politisk kamp, noe å etterstrebe til langt inn i alderdommen? Er de rundt oss projeksjonsflater eller ekte mennesker? Er vi villige til å gi fra oss makt så noen andre kan ta over? Den fransk-østerrikske multikunstneren Gisèle Vienne er ikke redd for å stille vanskelige spørsmål eller ransake sitt eget sjeleliv», skrev forfatter, kritikker og dramatiker Edy Poppy som innledning til sitt intervju med Vienne for Norsk Shakespeartidsskrift, hvor Poppy også anmeldte Viennes siste forestilling Dammen.

I foredraget på Dramatikkens hus tar Poppy oss med på en reise Viennes vidunderlige, groteske og voldelige (dukke)verden.

I foredragsserien på Dramatikkens hus inviterer vi scenekunstnere til å velge seg en kunstner eller et tema for å tenke høyt om teater og verden. Foredragsserien kurateres av Ole Johan Skjelbred og Morten Cranner.

Arrangementet er gratis.

Kalender