Vi har fått ny kommunikasjonsansvarlig

Nyhet 11.09.2023
Adam utenfor huset

Adam Tumidajewicz er på plass som ny kommunikasjonsansvarlig.

Adam Tumidajewicz starter som kommunikasjonsansvarlig på Dramatikkens Hus i dag.

Hvorfor vil du jobbe ved Dramatikkens hus?
Jeg har hatt litt forskjellige jobber, men er utdannet for å bli "noe med media" og en stor verktøykasse med evner - fra skriving til foto og videoredigering. Jeg er glad for å starte på en jobb hvor jeg får brukt alle disse evnene, og til å kombinere det med det fremste av scenekunst og litteratur, som jeg har stor personlig interesse for!

Hva slags kompetanse tar du med deg inn i kommunikasjonsarbeidet?
En hel del fra mange forskjellige steder! Jeg har mastergrad i retorikk, mye erfaring fra scene og tekstproduksjon og så har jeg jobbet mye med politikk i tillegg. Jeg har faktisk opptrådt land og kontinent rundt som standupkomiker og er ekstra glad i å fortelle historier på en engasjerende måte, så jeg vil jo gjerne gi litt ekstra "schwung" til måten vi kommuniserer på!

Jeg kunne tenke meg å se enda flere besøkende på våre visninger og knytte enda tettere bånd til alle de ulike aktørene i teaterbransjen, både for institusjonens del og for min egen del - jeg ser frem til å bli kjent med teater-Norge fra innsiden.

Om du fikk velge fra øverste hylle, absolutt alt er mulig, hva er drømmejobben din?
Ah, for et deilig spørsmål! Jeg liker oppmerksomhet men får alltid lyst til å rette publikums oppmerksomhet et annet sted enn meg, liksom når den faller på meg. Så jeg skulle gjerne hatt en sånn jobb, hvor man kan være litt sånn synlig, men litt usynlig, om du skjønner? Sånn som han fyren som var inni Chewbacca-kostymet. Alle veit om Chewbacca, men når Peter Mayhew, som var inni, døde, var det global pressedekning på det selv om ingen visste åssen han så ut.

Så en slik jobb i dag. Tja. Kanskje Fantorangen, kan jeg si det? Kan jeg være fyren som styrer Fantorangen, vær så snill? Styre Fantorangens tanker og væremåte. Fortære Fantorangens sjel. Daglig. Det ville vært en kul jobb.

Siste kulturopplevelse?
Jeg hadde en liten ferie før jeg begynte her for å campe på et jorde utenfor Bristol og høre på piggtrådmusikk i fire dager. Det var på festivalen Arctangent, som samler en del rar og obskur metal og mathcore og postrock og sånn - i år spilte både Jaga Jazzist og Enslaved, blant flere gode norske navn. Jeg tok turen for å se Chinese Football, fra Wuhan, spille i Europa for første gang. Jeg er også besatt av det kaotiske amerikanske bandet Callous Daoboys, som var en sann fryd å bevitne live. De lager nærmest u-lyttbar hardcoremusikk som av en eller annen grunn har en fiolinist med i bandet. Og det er helt herlig.

Kan du nevne en dramatiker som har betydd mye for deg?
Det er jo teit å si Ibsen, men vanskelig å ikke gjøre det. På ungdomsskolen husker jeg vi leste utdrag fra Dag Solstads Genanse og verdighet, der en fortvilet lærers analyse av Vildanden er drivende for historien. Den boka var blant det som virkelig vekket min interesse for litteratur og siden åpnet hele verden av tekst og scene.

Det har blitt en hel bråte Ibsen og Fosse og norsk samtidslitteratur siden da, og når jeg begynner her idag ser jeg frem til å ta dypdykket inn i samtidens dramatikk. Jeg er litt glad i å søke ut formatets ytterformer innen musikk, litteratur og standup liksom, så spør meg igjen om et år og du vil få et langt mindre kjedelig svar!