Husdramatikere 2020-2021

Pressemelding 02.01.2020

Monica Isakstuen, Janne-Camilla Lyster, Birgitte Larsen, Ibrahim Fazlic, Kathrine Nedrejord, Jonas Corell Petersen og Vibeke Tandberg blir husdramatikere i perioden 2020-2021. Dette er det fjerde kullet på Dramatikkens hus siden ordningen startet i 2014. En husdramatiker får teaterfaglige ressurser og prøverom i to år, samt et stipend på totalt kr 220.000.

Janne Camilla Lyster foto Tale Hendnes

Foto: Tale Hendnes

Janne-Camilla Lyster har skrevet dramatikk, lyrikk, prosa og sceniske tekster for dans. Arbeidene er vist i Norge og i utlandet. Herostratos – eit scenepartitur hadde urpremiere på Det Norske Teatret høsten 2017. Lyster er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo, avdeling Dans, der hun høsten 2019 avsluttet sin doktorgrad Koreografisk poesi: Utvikling av litterære partiturer for dans.
→ Gå til jannecamillalyster.no

Kathrine Nedrejord foto Kari Rønningen

Foto: Kari Live Rønningen

Kathrine Nedrejord har skrevet dramatikk og romaner. Hun debuterte med Brent jord på Norsk Dramatikkfestival i 2015 og ble nominert til Den nasjonale Ibsenprisen året etter. I 2018 mottok hun Havmannprisen for romanen Forvandlinga. Human Zoo hadde urpremiere på Nationaltheatret/Det Samiske Nasjonalteatret Beaivváš høsten 2019. Nedrejord er for tiden husdramatiker ved Nationaltheatret.
→ Gå til kathrinenedrejord.com

Jonas Corell Petersen foto Birgit Solhaug

Foto: Birgit Solhaug

Jonas Corell Petersen er regissør med utdannelse fra Kunsthøgskolen i Oslo. Han iscenesetter egne og andres tekster. Trilogien Vi tygger på tidens knokler, Øy og Arbeidstittel: Savnet fellesskap ble oppført på Nationaltheatret.

Tandberg Vibeke foto Robert Rønning

Foto: Robert Rønning

Vibeke Tandberg har skrevet dramatikk, filmmanus, performative tekster til ulike kunstprosjekter nasjonalt og internasjonalt. Hun debuterte i 2012 med romanen Bejing Duck, og har siden gitt ut tre romaner. Hun er aktuell med en essaysamling høsten 2019. Hunder har urpremiere på Nationaltheatret 10. januar 2020.

Monica Isakstuen foto Tine Poppe

Foto: Tine Poppe

Monica Isakstuen har skrevet dramatikk, romaner og diktsamlinger. SE PÅ MEG NÅR JEG SNAKKER TIL DEG har urpremiere på Rogaland Teater høsten 2019, og er oversatt til flere språk. Hun er aktuell med monologen spark * joy på Kilden Teater og Konserthus. I 2016 mottok Isakstuen Brageprisen for romanen Vær snill med dyrene.
Foto: Tine Poppe
http://isakstuen.no/

Ibrahim Fazlic foto Katarzyna Maria Wie

Foto: Katarzyna Maria Wie

Ibrahim Fazlic har skrevet og framført tre scenetekster blant annet på Teaterhuset Avant Garden. I juni hadde han urpremiere på En Muslimsk Afro-Joik på Svensk i Norge under Festspillene i Nord-Norge, der han er årets Ung-kunstner. Fazlic ble nominert til Æddaprisen i 2012 som sesongens dramatikerdebutant.

Birgitte Larsen foto Nationaltheatret marius hauge

Foto: Marius Hauge/Nationaltheatret

Birgitte Larsen har skrevet dramatikk og filmmanus. Larsen blir oppført på Norsk Dramatikkfestival 2019 med Rådyret på den andre siden av elva. Point of You ble skrevet sammen med flere, oppført på Nationaltheatret og turnerte i Israel og Palestina. Larsen er tilknyttet Nationaltheatret som skuespiller.