Velkommen til Suzanne!

Nyhet 11.10.2023 av Adam Tumidajewicz
Suzanne hovedfoto tenner

Suzanne Øfjord er ny assisterende produksjonsleder på huset.

Suzanne får hjulene til å gå rundt hos oss, ved å hjelpe med å booke inn personale til verksted, foredrag og visninger.

Suzanne har arbeidet ved huset en stund nå for å bidra til arbeidet vår produksjonsleder Hanna utfører, men vi har først nå fått anledning til å få gjort et lite velkomstintervju.

Hvorfor vil du jobbe ved Dramatikkens hus?

Jeg har siden jeg var veldig ung holdt på med teater og scenekunst. Jeg trodde alltid at det var skuespiller jeg skulle bli, men med årene fant jeg ut av at jeg i tillegg til å trives på scenen også er en god organisator. Det er jo praktisk, fordi det er mange bra jobber der ute, blant annet denne.

Å få jobbe på Dramatikkens hus er å få lov til å komme tett på der det skjer, der frøene blir sådd og begynner å spire - man får møtt mange hyggelige og dyktige folk som brenner for det de driver med. Jeg gleder meg til å se og være tett på alt som utvikles her videre!

Hva slags kompetanse tar du med deg inn i jobben som assisterende produksjonsleder?

Min bakgrunn er en kombinasjon av teater, språk og kulturledelse. Disse elementene har alltid vært viktig for meg - å kommunisere kreativt og språklig, og tilrettelegge for og organisere kreative prosesser. Jeg har litt utdanning fra både danmark og frankrike, hvor jeg studerte kunstfag, fysisk teater og fransk. Jeg har også en bachelor i drama og teaterkommunikasjon med fordypning i muntlig fortelling, og videreutdannelse i kulturledelse fra OsloMet.

Jeg har jobbet aktivt med muntlig fortellerkunst de siste årene, og har vært med på å starte en gruppe som heter StorySquad. Vi har laget forestillinger og spilt på festivaler i både inn og utland de siste årene. Jeg har de siste årene jobbet på mange ulike prosjekter både organisatorisk og kreativt, som koordinator, inspisient og utøver. Noe som har gitt meg god innsikt i kreative prosesser fra begge sider, og det har jeg god bruk for og tar med meg inn her på Dramatikkens hus!

Om du fikk velge fra øverste hylle, absolutt alt er mulig, hva er drømmejobben din?

Det er så vanskelig å si hva drømmejobben er - hvis den finnes! Men drømmen er jo å få brukt mest mulig av det jeg liker og kan på én gang; jobbe både kreativt og administrativt, både på og bak scenen.. og gjerne få snakket litt fransk samtidig. Haha. Hvis ikke, kanskje keramiker, som jeg (også) ville bli da jeg var liten.

Siste kulturopplevelse?

Det var en konsertopplevelse. Så danske GENTS på Parkteatret! Veldig bra konsert!

Kan du nevne en dramatiker som har betydd mye for deg?

Fredrik Høyer. En fellow Drammenser! Har fulgt ham lenge og alltid vært begeistret for tekstene hans. Det ærlige i ordene teksten, det avslappede, muntlige fortellende, men også det performative i formen og uttrykket hans har appellert meg.