«ABOUT» av Ann-Christin Kongsness med Solveig Styve Holte

Arbeidsvisning

Torsdag 20. juni 2019

Foto tale hendnes 2 111 768x512

17.-21. juni har Solveig Styve Holte og Ann-Christin Kongsness verksted på Dramatikkens hus. De inviterer til visning torsdag 20. juni kl. 19.00. Gratis inngang.

ABOUT består av to performance lectures: ÆØÅ av Solveig Styve Holte og Pointing back av Ann-Christin Kongsness. Arbeidet hadde premiere ved Black Box teater i januar 2018. Vi har siden den gang skrevet hvert vår tekst i forlengelse av de sceniske arbeidene, som blir å finne i en publikasjon som deles ut i forbindelse med visning. Denne våren har vi latt oss influere av skriveprosessen og utforsket våre performance lectures på nytt. Utforskningen deler vi med publikum gjennom denne verkstedsvisningen på Dramatikkens hus.

Kunstnerisk arbeid betyr å være i en sammenheng med tanker og praksiser som andre har tenkt og utøvet tidligere. Denne erkjennelsen ligger til grunn for ABOUT, et nytt koreografisk verk initiert og ledet av Ann-Christin Kongsness. Solveig Styve Holte har blitt invitert med som utøver og koreograf i en delt kunstnerisk prosess utifra et felles sett med regler. ABOUT er en ramme for å undersøke forholdet mellom de teoretiske og utøvende aspektene av et kunstnerisk arbeid. Undersøkelsen vår tar form som performance lectures, et format der noe sies og noe gjøres. Ved å trekke teori inn i forestillingsrommet, på scenekunstnernes hjemmebane, kan vi benytte rommets poetiske potensial til å koreografere nye relasjoner mellom teoretiske og estetiske perspektiver og praksiser.

Ann-Christin Kongsness og Solveig Styve Holte jobber begge innen feltet for dans og koreografi i Oslo, som utøvere, koreografer, skribenter og arrangører. De har jobbet sammen jevnlig siden 2011 i ulike sammenhenger og de er begge redaktører for antologien KOREOGRAFI, gitt ut i 2016 og 2018, som består av tekster skrevet av nordiske dansekunstnere.

Ann-Christin Kongsnesser utdannet innen dans og koreografi fra Spin Off Forstudium i Dans, UiS og Skolen for Samtidsdans, og har studert estetisk teori og litteraturvitenskap ved UiO. Hun lager forestillinger, seminarer, samtaleserier, tekster, publikasjoner og i det siste også dragshows. Av nyere arbeid kan nevnes Skeiv dansekunst – en samtalerekke (2018) og forestillingen Soft Manifesto (2015), begge i samarbeid med Marte Reithaug Sterud.

Solveig Styve Holte er utdannet fra Norges Dansehøgskole, Skolen for Samtidsdans og avslutta i 2015 en MA i koreografi fra Kunsthøgskolen i Oslo. Holte skaper og utøver dans og koreografi gjennom forestillinger, tekster og performative utstillingsarbeid. Nylige arbeid som Lightness 1:6-6:6 (2015), Lightness: Fleire (2017) og Flakkande Røynd (2019) undersøker ulike tilnærminger til delte arbeidsstrukturer og dansehistoriske arkiv.

Kalender