«A Butch is a Butch is a Butch is a Butch» av Ann-Christin Kongsness og Marte Reithaug Sterud

Arbeidsvisning

Fredag 07. oktober 2022

A butch is a butch is a butch is a butch foto Synne Sofi Bårdsdatter Bønes

Foto: Synne Sofi Bårdsdatter Bønes

Velkommen til «A Butch is A Butch is a Butch is a Butch» av Ann-Christin Kongsness og Marte Reithaug Sterud - en hyllest til skeiv, kvinnelig maskulinitet!

«A Butch is a Butch is a Butch is a Butch» fokuserer på språkets rolle i identitetsskaping, i spennet mellom det personlige og det politiske. Tittelen refererer til forfatter Gertrude Steins berømte frase «Rose is a rose is a rose is a rose» fra diktet «Sacred Emily» fra 1913.

«A Butch is a Butch is a Butch is a Butch» er en del av forestillingsserien «Butch Tribute», et kunstnerisk og politisk arbeid som utforsker hva en butch er og kan være, av og med dansekunstnerne Marte Reithaug Sterud og Ann-Christin Kongsness. Som koreografer utvikler Sterud/Kongsness sceneteksten parallelt med utøvelsen av den. Teksten beveger seg mellom det abstrakte og eksplisitte og er en vev av skeive og lesbiske referanser.

Sterud/Kongsness møttes gjennom sin personlige og teoretiske interesse for forholdet mellom dans og kropp, kjønn og performativitet. De arrangerte Skeiv dansekunst - en samtalerekke under Oslo Pride i 2018.

Dans, koreografi, tekst: Ann-Christin Kongsness og Marte Reithaug Sterud
Musikk: Kari-Helene Blystad, Ragnhild Nelvik Bruseth
Lysdesign: Markus Tarasenko Fadum
Kostymedesign: Sylvia Denais
Kunstnerisk veiledning: Hanne Frostad Håkonsen, Desiree Bøgh Vaksdal
Foto: Synne Sofi Bårdsdatter Bønes
Co-produksjon: Dramatikkens Hus, Kunsthuset Wrap, Cornerstone
Støttet av Kulturrådet, Fond for lyd og bilde

Kalender