«faɪə bɜːn» av Linda Gathu

Arbeidsvisning

Fredag 02. februar 2024

Sted: Dramatikkens hus

Linda gathu portrett web

Velkommen til arbeidsvisning av en ny tekst fra Linda Gathu!

«I henhold til allerhøisete resolution af 25de oktober 1878 er commisionen herunder nedsatt til at undersøge de Sager der reiser seg og angaar Forbrydelser, der ere begaaede i og under det stedfundne Opprør den natten Ilden kom hit til Byen»

«faɪə bɜːn» tar tak i historien om arbeideropprøret på St Croix i Dansk Vestindia i 1878 og de fire kvinnene som ledet opprøret.

Teksten utvikles gjennom prosjektet Nordiske Samtaler, initiert av den norske scenetekst-plattformen Cornerstone og svenske Amfi. Prosjektet er tuftet på et langsiktig samarbeid med dramatikerne Dimen Hama Abdulla (SE), Maja Lee Langvad (DK) og Linda Gathu (NO), der dramatikerne utvikler nye tekster og underveis fungerer som hverandres lesere og dramaturgiat sammen med Amfi og Cornerstone. Prosjektet tilrettelegger for en pågående diskusjon om dramatikk på tvers av Norden, og de medvirkende inviteres til å trekke veksler på hverandres erfaringer.

«faɪə bɜːn» inngår i en pågående trilogi som Linda jobber med, hvorav «SUKKER» som hadde urpremiere under Bergen Dramatikkfestival 2022, var første del.

Arbeidsvisningen arrangeres av Dramatikkens hus og Cornerstone i samarbeid, og finner sted i Hallen på Dramatikkens hus, fredag 02. februar 2024, kl. 14:00. Dramatiker: Linda Gathu Skuespillere: Jae Nyamburah, Evelyn Osasuwa Rasmussen, Iselin Shumba og Penda Faal Kunstneriske sparringspartnere: Ingrid Askvik og Maja Roel Støttet av: Dramatikkens hus, Cornerstone og Amfi

OM DRAMATIKEREN Linda Gathu er skuespiller, dramatiker/manusforfatter og regissør. Hun er utdannet ved The Royal Central School of Speech and Drama og ved Teaterhøgskolen (KHiO). Gathus første scenetekst Windhoek vant scenetekstkonkurransen "Nye stemmer" og var senere et bestillingsverk for Nationaltheatret. Høsten 2021 skrev hun Hvit støy for Cornerstone/Døgnfluer. Kortfilmen Regissøren (manus & regi Gathu/Liavaag) vant kritikerprisen ved Den Norske Kortfilmfestivalen i Grimstad, 2022. SUKKER (manus/regi) var Gathus første helaftens scenetekst og hadde premiere på Bergen Dramatikkfestival i 2022.

Les mer om Nordiske Samtaler på: www.cornerstones.no/nordiskesamtaler

Kalender