Fortellerfestivalen: «Mitt Narnia» av Hege Eidsæter, Kurt Ove Mæland & Frank Tangen

Forestilling

Fredag 24. mars 2023

Sted: Dramatikkens hus

IMG 7219

PRESENTERES I SAMARBEID MED FORTELLERFESTIVALEN. 

For billetter og utfyllende informasjon, gå til fortellerfestivalen.no

Fortellermønstring:  «Mitt Narnia» av Hege Eidsæter, Kurt Ove Mæland & Frank Tangen

En unik fortellerforestilling om to blinde barndommer og en verden bortenfor alt.


Kan en fortelling forandre et liv? Kan en stemme bære et barn?

 Disse spørsmålene utforsker Hege Eidsæter og Kurt Ove Mæland i Mitt Narnia.

Legenden om Narnia er en serie på syv barnebøker av den britiske forfatteren C.S. Lewis, først utgitt i 1950–1956. De handler om hendelser i det fiktive landet Narnia, sett med øynene til engelske barn som fraktes dit gjennom magiske portaler, som et klesskap og et maleri. 
Lewis brukte elementer fra gresk og romersk mytologi, og blandet dem med britiske eventyr da han skapte Narnia-universet. Det underliggende temaet i bøkene er den kristne tro; kampen mellom det gode og det vonde.

Serien regnes som en klassiker i europeisk barnelitteratur, og ble innlest på lydkassetter for blinde og svaksynte av KABB (Kristent arbeid blant blinde og svaksynte), etter hvert som de ble oversatt til norsk på 1980-tallet.

 To av barna som lyttet til bøkene var Hege Eidseter og Kurt Ove Mæland. Kurt er født blind, Hege er svært svaksynt. De levde under ulike forhold i bygd og by på Vestlandet, og uansett hvordan livet måtte arte seg - hver fredag fikk de Barnas lydavis i posten fra KABB. I Narnia fant de begge et tilfluktssted, et sted der barn kunne bli konger og dronninger og der løven Aslan til sist kunne blåse vinteren vekk og lokke fram en bedre vår.Hege Eidsæter arbeider i dag på Deichman, avdeling Sandaker i Oslo, hvor hun har fortellerstunder for barn. Hun har vært med på danseforestillinger, lest inn lydbøker og skriver dikt. Kurt Ove Mæland er frilans journalist og musiker. Frank Tangen leste inn Narnia-universet og lagde Barnas lydavis på 80-tallet. Han er prosjektleder og kommunikasjonsrådgiver i KABB i dag. Helga Samset har jobbet som heltids forteller siden 1995, og ble landets første forteller som mottok Statens kunstnerstipend.

Mitt Narnia er produsert av KABB og støttet av DAM-stiftelsen.

Fortelling: Hege Eidsæter
Komposisjon, fortelling, gitar og sang: Kurt Ove Mæland
Høytlesing: Frank Tangen
Regi og manus: Helga Samset


Fortellermønstring er en åpen faglig arena for å se og diskutere muntlig fortellerkunst. Plattformen er programmert via åpen utlysning. I år setter vi søkelys på fortellerforestillinger som enten er nye eller er under utvikling. Alle forestillingene vil ha en samtale i etterkant, ledet av festivalens kunstneriske leder Aslak Moe.

Kalender