Fortellerfestivalen: «Omsorg - fortellinger om ubehag, ensomhet og en elefant» av Mimesis Heidi Dahlsveen, Anne Bryhn, Randi Veiteberg

Forestilling

Fredag 24. mars 2023

Sted: Dramatikkens hus

Dahlsveen23684 MEV Hestholm

Foto: Hestholm

PRESENTERES I SAMARBEID MED FORTELLERFESTIVALEN.

For billetter og utfyllende informasjon, gå til fortellerfestivalen.no

Fortellermønstring: «Omsorg - fortellinger om ubehag, ensomhet og en elefant» av Mimesis Heidi Dahlsveen, Anne Bryhn, Randi Veiteberg

Dette er en visning av et kollektivt utviklingsarbeid fra koreograf/regissør Anne Bryhn, fortellerkunstner Mimesis Heidi Dahlsveen og tekstilkunstner Randi Veiteberg Kvellestad.

Prosjektet undersøker temaene ensomhet og omsorg, gjennom biografiske, autobiografiske og tradisjonelle (norrøne) fortellinger, og ved bruk av kunstneriske metoder hvor målet og utkommet er en fortellerforestilling for voksne.

Det tekstile uttrykket skal fungere som egne narrativer. Tekstilkunstneren er til stede på scenen sammen med fortelleren og vil gjennom broderier skape et virvar av narrativer som rumler i og utenfor hvert enkelt individ. Materialet som blant annet brukes er stoff som oppløser seg i kontakt med vann.

Gjennom å få innsikt i ensomhet er hensikten å se hvordan man skaper sin virkelighet ved bruk av narrativer i en verden som oppleves som fragmentert og fylt opp av kriser, et arnested for polarisering; samt hvordan man håndterer kriser uten å legge lokk på framtidshåpet.

Forteller: Mimesis Heidi Dahlsveen
Koreografi/Regi: Anne Bryhn
Tekstilkunstner: Randi Veiteberg Kvellestad

Fortellermønstringer en åpen faglig arena for å se og diskutere muntlig fortellerkunst. Plattformen er programmert via åpen utlysning. I år setter vi søkelys på fortellerforestillinger som enten er nye eller er under utvikling. Alle forestillingene vil ha en samtale i etterkant, ledet av festivalens kunstneriske leder Aslak Moe.

Kalender