«Jeg må skrike men lydkortet mitt er ødelagt» av Daniel Lien

Arbeidsvisning

Onsdag 13. mars 2024

Sted: Dramatikkens hus, Hallen

Daneil lien web foto erika hebbert

Foto: Erika Hebbert

Velkommen til arbeidsvisning av en ny tekst fra Daniel Lien.

Menneskeheten er bundet sammen av tråder. De strekker seg over hele verden.


Informasjonsflyten er overveldende og konstant, og flokkfølelsen i økende grad erstattet av fremmedgjørelse. Derfor skaper forskeren Astrid androiden Icarus. Med komplett kunstig intelligens skal den oversette en stadig mer komplisert verden til noe menneskene kan forstå, og leve med.

Bestillingen er noe fullkomment, noe perfekt. Men hvordan kan mennesket, med alle sine feil, skape noe slikt? Vi møter en androide like forvirret som sitt opphav, og en verden i rask oppløsning. Er oppgjørets time uunngåelig?

«Jeg må skrike men lydkortet mitt er ødelagt»
er en mørk, science fiction-komedie som ønsker å invitere til en idédugnad. Har trådene ført oss nærmere, 
eller har vi mistet evnen til å finne hverandre i alt kaoset?

Daniel Lien (f.1988) er scenekunstner, dramatiker og musiker fra Kristiansand. Han er utdannet skuespiller fra Royal Conservatoire of Scotland (2013-2016). Daniel har medvirket i teaterproduksjoner og kortfilmer, samt skrevet og spilt i stykket "Min venn Julius", som fikk utviklingsstøtte av Unge Viken Teater. Han var med i samme teaters debutantprogram i 2020, der han begynte å jobbe med stykket "Jeg må skrike men lydkortet mitt er ødelagt". Som musiker har han startet bandet Small Boy, og har gitt ut én EP og fire singler.

Kalender