«Kvinne(35) slår tilbake» av Marit Røste

Arbeidsvisning

Torsdag 21. mars 2024

Sted: Hallen, Dramatikkens hus

Kvinne 35 web

Velkommen til arbeidsvisning med en ny tekst av Marit Røste!

«Kvinne(35) slår tilbake» kan beskrives som en «splatter-komedie», om man først skal sette den i bås. Det er i korte trekk en hevn-historie om en kvinne som er fastlåst i sitt sinne mot menn, eller nærmere bestemt én mann, hvor hun til slutt, på blodig vis, agerer på dette sinnet.

Handlingen er satt til et overdådig sommerbryllup hvor vi blir geleidet gjennom universet av hovedkarakteren Miriam; en singel, lesbisk dame på femogtredve som lever av å skrive bestialske krimbøker. Når hun så blir invitert til dette bryllupet, bryllupet til hennes eks-kjæreste Eva og hennes utkårede Adam (som tilfeldigvis også er Miriams verste mobber fra ungdommen), så får hun det for seg at hun må dukke opp og vise hvilken suksess hun har blitt og på den måten få en slags hevn.

For hun er hevngjerrig, å ja! Men det blir selvfølgelig ikke som Miriam har tenkt, når blir det noen gang det? Ingen bryr seg om hennes suksess, hun er fortsatt tjukk og barnløs og det er det eneste disse folka er opptatt av. Og på toppen av det hele så har Adam fortsatt taket på henne, akkurat som på ungdomsskolen.

Etterhvert kommer det frem at venninnene hennes fra videregående også har turbulente forhistorier med Adam og med det tennes flammen på ny i Miriam. En flamme fylt av sitrende hat og etterlengtet fellesskapsfølelse. Hun er ikke alene i sinnet sitt! Hun må bare overbevise de andre. Hun må få de med seg! Riste tak i dem og minne dem på at de innerst inne er like forbanna som henne selv! Hun må ha de i ryggen, først da vil hun tørre å stå opp mot han. Og hun MÅ tørre.

«Kvinne(35) slår tilbake» har vært under utvikling siden høsten 2022 og utvikles med støtte fra Kulturrådets forprosjekt-ordning og Dramatikkens hus.

 

Marit Røste (f. 1988) er en skapende skuespiller og hennes arbeid har hele tiden ligget et sted i skiftet mellom rollene som skuespiller, dramatiker, regissør og igangsetter/produsent. Marit satte opp sitt første stykke underveis i skuespillerstudiene på NSKI Høyskole og siden da har det bare blitt mer og mer.

Hennes hovedtemaer til nå har i hovedsak vært identitet og seksualitet, psykisk (u)helse og feminisme. I løpet av de siste årene har hennes oppgjør med kroppsskam, tykkfobi og spiseforstyrrelser gjennomsyret arbeidet hennes, og resultert i flere gode prosjekter bl. a. Trulte fyller år (2019) og Kakerlakk (2022). Hennes kjennetegn som dramatiker og scenekunstner er bitende skarp komedie om ting man som regel ikke tuller med.

«Kvinne(35) slår tilbake» blir Marits andre profesjonelle forestilling som solokunstner utenfor et kompani.

Kalender