Lansering av Lene Therese Teigens jubileumsutgave av «Mater Nexus»

Lansering

Søndag 17. oktober 2021

Mater Nexus Lene Therese Teigen lansering2021 omslag

Bokomslag "Mater Nexus": Solum Bokvennen

I år er det 20 år siden «Mater Nexus» av Lene Therese Teigen hadde urpremiere på Dramatikkens hus, som den gang het Det Åpne Teater. Jubileet markeres med ny Mater Nexus-bok og med storslått feiring.


«Mater Nexus» står sentralt i nyere norsk dramatikkhistorie og er en av få scenetekster som har oppnådd internasjonal anerkjennelse i tillegg til kunstnerisk og akademisk oppmerksomhet. Utgivelsen av jubileumsutgaven markerer 20-årsjubileet for urpremieren, og Lene Therese Teigen forteller i bokens hovedessay om tekstens tilblivelse og ulike oppsetninger av den. Her er perspektivet både dramaturgisk og feministisk. 

Teaterviter Siren Leirvåg, dramaturg Halldis Hoaas og filosof Ingeborg W. Owesen bidrar også med tekster om «Mater Nexus». Stykket skiller seg ut med sine ni store kvinneroller, i et galleri på hele tretten kvinnekarakterer. Det utfordrer dramaturgisk ved bruk av ulike teaterkonvensjoner og visuelle endringer gjennom handlingsforløpet. Boken er både grunnlag for og inngår i større faglige samtaler om dagens scenekunst.

Lene Therese Teigen er dramatiker, forfatter, dramaturg og regissør.
Les mer om Lene Therese Teigen

Flere av skuespillerne som spilte i urpremieren av «Mater Nexus» vil medvirke i en timeslang lesning fra stykket søndag 17. oktober. Du møter Anitra Terese Eriksen, Liv Heløe, Ine Jansen, Marianne Krogh, Hanne Lindbæk, Marianne Ustvedt, samt Ågot Sendstad og Maria Bock. Maria er også dagens konferansier. Teaterviter Siren Leirvåg vil snakke om Mater Nexus, og vi får møte Lene Therese Teigen i samtale med dramaturg Elin Grinaker om den nye utgivelsen.

Det vil bli anledning til å kjøpe den nye utgivelsen.

Kalender