Musikkdramatisk frokost

Foredrag

Torsdag 23. november 2023

Sted: Dramatikkens hus

Musikkfrokost folk

Jannicke Kruse og Johan Osuldsen leder musikkdramatisk frokost i november.

Velkommen til frokostarrangement på Dramatikkens hus! Vi serverer kaffe og croissant og byr på en interessant samtale med lun og inkluderende stemning. Denne gang er temaet musikkdramatikk.

Å skape verk hvor musikk, manus, sang og dans sammen skal fortelle en engasjerende historie, er et nitidig arbeid. Musikk, sang og dans må være viktig for handlingen hvis dette skal lykkes.

Når «Synger» en ide? Når «synger» en tematikk? Når er musikk viktig for verket, og i hvilke tilfeller blir musikken kun en glasur – kun pauser i verkets struktur?

Johan Osuldsen og Jannike Kruse leder oss gjennom en spennende samtale om musikkteaterets mange unike aspekter.

Johan Osuldsen er regissør, koreograf, manusforfatter, komponist og skribent. Han har jobbet som mentor for utvikling av nye verk for Musikkteaterforum, og som dramaturg og tekst og/eller musikk til musikalene Hellemyrsfolket, Havet, Til Dig, samt skrevet tekster for en rekke forestillinger. Han er utdannet ved Barrat Due Musikkinstitutt, studert regi under mentor Alexandra Myskova. Johan er tidligere leder av Regiforbundet, styremedlem Dramatikkens Hus og Operafest Røykenvik.

Jannike Kruse  er utdannet ved Norges Musikkhøgskole, og Teaterhøgskolen i Göteborg/Artisten. Hun har bl.a. spilt Sonja i «Reisen til Julestjernen» (Nationaltheatret), Annie i «Annie get your gun» (Riksteatret), Nancy Drew i «Den syngende Frøken Detektiv» (Oslo Nye Centralteatret), Serena i «Fame» (Chat Noir), Sheila i «Hair» (Det Norske Teatret), Hodel i «Spellemann på taket» (Oslo Nye Teater).

Hun har også gjort flere tv-serier og sunget med diverse orkestre i inn- og utland, bl.a. Oslo Filharmonien, KORK, Stavanger Symfoniorkester, Forsvarets Stabsmusikkorps, Marinemusikken, Göteborg Symphonic Band m.fl. De siste årene har Jannike spilt rollen som Gabriella i «Så som i himmelen» ved Oslo Nye Teater, og i sommer spilte hun tittelrollen i "Kristina från Duvemåla" på Moster Amfi. Senere i høst skal hun medvirke i "Rain Man" på Christiania Teater.

Kalender