Norsk Dramatikkfestival: Mesterklasse med Lot Vekemans

Fagprogram

Fredag 16. juni 2023

Sted: Hallen

Lot Vekemans

Norsk Dramatikkfestival er stolt over å kunne invitere til mesterklasse med en av verdens ledende dramatikere, Lot Vekemans.

Arrangementet foregår på engelsk. Varighet: 4 timer. Dette arrangementet har begrensede plasser og har bindende påmelding. Påmelding skjer gjennom billettsystemet.

Lot Vekemans (1965) er en nederlandsk dramatiker, forfatter og manusforfatter. Hun studerte samfunnsgeografi ved Rijksuniversiteit Utrecht. I 1993 ferdigstilte hun en utdannelse som dramatiker ved Schrijversvakschool Amsterdam. Hun har skrevet for både unge og voksne, og hennes verk har blitt fremført i mer enn tretti land.

Hennes mest kjente stykker inkluderer:
Truckstop - Oversatt til fire språk og fremført i syv land.
Søster til - Oversatt til syv språk og fremført i tolv land.
Judas - Oversatt til tre språk og fremført i åtte land.
Gift - Oversatt til atten språk og fremført i tjuefire land.
Ingen venter på deg - Oversatt til to språk og fremført i fire land.
Momentum - Oversatt til to språk og fremført i fire land.

I 2005 mottok hun Van der Vies-prisen, som deles ut hvert tredje år til beste scenetekst i gjeldende periode, for Truckstop og Søster til. i 2010 mottok hun Taalunie dramatikerpris for Gift. Gift ble også nominert til den femårige scenetekstprisen KANTL i Flanders. I 2016 mottok hun Ludwig Müllheims Theaterpreis for sine tyskspråklige arbeider. Dette er første gang prisen har gått til en dramatiker utenfor Tyskland.

I 2012 debuterte hun som romanforfatter med Brudekjolen fra Warszawa. Romanen ble nominert til Anton Wachter Prize 2012, og har blitt oversatt til norsk, tysk og tyrkisk. Hennes andre roman, Den forsvunne, ble utgitt i 2021.

I 2023 har filmadaptasjonen av hennes stykke Gift premiere. Hovedrollene spilles av Trine Dyrholm og Tim Roth. Hun arbeider for tiden på en ny roman, nye teaterstykker og filmadaptasjon av Momentum.


Kalender