«Requiem» av Ibrahim Fazlic

Arbeidsvisning

Fredag 25. februar 2022

Ibrahim Fazlic foto Katarzyna Maria Wie

Foto: Karatzyna Marina Wie

Velkommen til visning av Ibrahim Fazlics «Requiem».

Det er apokalypse. For menneskeheten i alle fall. Menneskeheten vil dø ut. Teknologien har tillatt oss å regne oss frem til det nøyaktige øyeblikket dette vil skje, og over hele verden er det satt opp klokker som teller ned til øyeblikket menneskeheten vil opphøre å eksistere. Det er absolutt ingen ting vi kan gjøre for å forhindre det.

Vi vil dø – alle sammen – samtidig.

Om dette skjer på grunn av økologisk krise, atomkrig, utenomjordisk terror eller fordi vi har kommet til konklusjonen om at det beste for resten av artene på jorden er at vi utsletter oss selv, et kollektivt selvmord, vet man ikke.

I forbindelse med utslettelsen arrangerer menneskeheten sin egen kollektive begravelse, et siste dekadent arrangement hvor glede og sorg går hånd i hånd. Hvor tilfredsstillelsen er bittersøt, for døden er rett rundt hjørnet. Ingen vil være igjen for å ære eller ta vare på minnet om deg, og du føler at ditt liv har vært forgjeves. Kanskje.

I og med at menneskeheten skal forsvinne, og dette er en begravelse for alle levende mennesker, er vertskapet gjenopplivede, kyborgifiserte lik. Kyborgenes oppgave er absolutt tilfredsstillelse av sitt publikum for at de skal få mest mulig ut av sine siste levende øyeblikk i dette dødens venterom.

Etter å ha undersøkt morskapets mørke i «Mamma Masochist» vil dramatikeren i «Requiem» undersøke velbehaget, trøsten, meditasjonen og ikke minst kjærligheten som oppstår i møte med menneskets dødelighet. I en wicca-science-fiction teaterinstallasjon inviteres publikum inn til sin egen begravelse.

Memento Mori!

Skuespillere: Per Bogstad Gulliksen, Saila Hyttinen, Frida Vige Helle, Svend Erichsen og Anette Röde

Ibrahim Fazlic (1994) er dramatiker, scenekunstner og skuespiller utdannet ved Nord Universitet.

Du kan registrere deg og reservere billetter via Hoopla.


Kalender