«Take all my resources and trickle some down on me, Daddy» av Kitagawa / Helle

Arbeidsvisning

Onsdag 17. april 2024

Sted: TRAFO, Oslo Teatersenter, Hovinveien 1, 0576 Oslo

Fridavigehelle web

Velkommen til arbeidsvisning på Oslo Teatersenter i regi av Dramatikkens hus!

«Take all my resources and trickle some down on me, Daddy» er en bimboforestilling om bolig - et dansende teaterprosjekt for unge mellom 16-30.

Forestillingen ønsker å fortelle om ulike aspekter ved dagens boligsituasjon, om å være menneske i dette enorme økonomiske systemet og hvordan det kan oppleves å sette seg inn i jungelen av begreper, overbevisninger, politikk og trender når lommeboka er trang og plassen som skal være hjem er enda trangere.

Forestillingen handler om de rike som forteller at de har tre dager hver dag, om overskudd, trening, et liv i høy fart og sunnhetstips, og den handler om å ruse seg, danse, knulle og prøve - for en stakket stund, å glemme den neste regningen.. eller husleia.

Forestillingen er en videreutvikling av maskeserien og performancen av Frida Vige Helle ved navn "Redd haiene fra oss og oss fra bolighaiene", som forteller om et makthierarki der bolighaiene utnytter oss for profitt og vi utnytter haiene. På midten befinner vi oss som forhandler mellom utnyttet og utnytter. Hvordan er det egentlig å navigere i en verden som baserer seg på utnyttelse?

Bimboene opplever utnyttelse på kroppen og i systemet og de forstår særdeles lite av hva som foregår og hvorfor ting må være slik det er og hva i all verden en husleieprisinflasjonsspiral egentlig betyr.

Er ikke bolig og sånn egentlig menneskeskapt..? Og burde det ikke da - egentlig, være mulig for mennesker å endre på det? Og er det ikke et demokratisk problem at så mange av oss blir hodeløse bimboer som ikke forstår eller har overskudd til å forstå disse systemene som påvirker livene våre til så stor grad?

I «Take all my resources and trickle some down on me, Daddy» tematiseres disse og flere spørsmål gjennom bruk av dans, masker, satire og de to bimboene Destiny og Brittany Dream.

Medvirkende

Frida Vige Helle er en tverrfaglig scene- og visuell kunstner. Hun er utdannet skuespiller fra Nord Universitet(tidligere HiNT) og hun er autodidakt visuelt. Hun jobber til vanlig som scenograf, set-designer, kostymedesigner, dukkemaker, maskemaker og skuespiller, og hun produserer og lager egne prosjekter. «Take all my resources and trickle some down on me, Daddy» er hun prosjektsleder, hoveddramatiker, skuespiller, maskemaker, kostymedesigner og scenograf.

Nami Kitagawa Aam er utdannet skuespiller fra Nord Universitet, og tidligere utdannet danser fra The School of the Hamburg Ballett. Som scenekunstner jobber hun som utøvende og skapende skuespiller, lyddesigner, koreograf, dramatiker, og produserer egne prosjekter. I «Take all my resources and trickle some down on me, Daddy», er hun dramatiker, skapende skuespiller, lyddesigner, komponist og koreograf.

Kalender