Trosterudstiftelsen om: Den Store Løgnen

Foredrag

Tirsdag 31. januar 2023

Løgnen9

Foto: Eilif Fjeld Teisbo

Vi strømmer til dramatikkenshus.no og Facebook.

Hyllet og utskjelt (av Dramatikkens hus) for sitt slepphendte forhold til virkeligheten - Trosterudstiftelsen kommer for å prate om hvordan det retoriske virkemiddelet løgn og uklare fiksjonsrammer kan være en inngang til å skape scenekunst.

Hva er egentlig fiksjon? Hva er virkelighet? Er ideen om en “Post-Sannhetsverden” og Hitlers “Den Store Løgnen” sammenlignbart med Trosterudstiftelsens evinnelige forsøk på å rundlure dramaturgiatet? Hvem vet!

Stiftelsen har gjennom flere prosjekter iscenesatt situasjoner hvor fiksjonsrommet har beveget seg ut av selve teateropplevelsen. På dette foredraget skal de se tilbake på sitt liv i rampelyset, og undersøke hvordan man kan opphøye en fiksjon ved å tulle med virkeligheten.

“Kan jeg gå opp på scenen nå og si til alle at det er tull?”
- Mari Moen, dramaturg, 20.oktober 2021

Trosterudstiftelsen er et kunstnerkollektiv bestående av Lars Halvor Andreassen, Eilif Fjeld Teisbo, Simen Formo Hay, Thomas Gallagher, Johan Maurud og Didrik Hagberg. De har tidligere gjort prosjekter som “Fjalerspelet 2020: HJELM.” og “Corona kultur norge AS”, og har tidligere gjestet Dramatikkens hus med prosjektet “5 teaterstykker skrevet på 5 dager”.


I foredragsserien på Dramatikkens hus inviterer vi scenekunstnere til å velge seg en kunstner eller et tema for å tenke høyt om teater og verden. Foredragsserien kurateres av Ole Johan Skjelbred og Morten Cranner.

Arrangementet er gratis.Kalender