Camara Joof i permisjon frem til mars

Nyhet 24.06.2024 av Adam Tumidajewicz
Camara permbilde

Påtroppende kunstnerisk leder skal ut i mammaperm i sommer.

Camara Joof skal bli mor! I den forbindelse blir det litt omrokeringer på huset.

Påtroppende kunstnerisk leder Camara Joof var tiltenkt å starte i stillingen den 1. august da nyheten ble kunngjort i oktober i fjor.

Siden den tid har vi fått den gledelige nyheten om at Camara er gravid og venter en sønn i sommer! Hun har selv delt nyheten på sin Instagram-konto nylig.

Vi på Dramatikkens hus er begeistret for nyheten, og er glade for å tilrettelegge for å tre inn i morsrollen. Joof blir dermed gående i foreldrepermisjon frem til mars 2025.

Dramaturg Morten Cranner blir stedfortreder

I mellomtiden har vi lagt planer for høstsesongen. Som vanlig blir det arrangert verksteder og foredrag, og Joof har allerede fått anledningen til å begynne arbeidet med å forberede og gjennomføre endringer på huset, slik som å lede juryarbeidet for å finne de nye husdramatikerne våre.

Det vil derimot være behov for en kunstnerisk leder for å føre an i gjøremålene fra dag til dag på huset, og i den forbindelse har styret i Dramatikkens hus spurt Morten Cranner om å tre inn i rollen som midlertidig kunstnerisk leder.

Cranner er dramaturg, jobbet ved huset siden 2017, og har over tre tiårs erfaring fra teaterfeltet. Det vil bli tilsatt en vikar i for å erstatte hans rolle i dramaturgiatet.

Endringen vil ikke ha nevneverdige endringer på kommende programmering eller planer for dramatikkens hus. Vi kan derimot allerede nå varsle at det nå innen sommeren vil komme nyheter om nye retningslinjer for søknader, samt nyheter om hvem som er tilsatt som ny dramaturg i 100% stilling!