Fredrik Brattberg om: Martin Heidegger

Foredrag

Tirsdag 05. desember 2023

Fredrik bilde3

Foto: Renata Obadalkova

Foredraget strømmes til dramatikkenshus.no og Facebook.

Den tyske filosofen Martin Heidegger stiller seg ett spørsmål, hvordan er mennesket tilstede i verden. Tradisjonelt sett ser vi mennesket og verden i en subjekt-objekt-relasjon, men for Heidegger er menneskets plassering i verden langt mer avansert enn som så. Fredrik Brattberg forsøker i dette foredraget å vise hvordan Heidegger er relevant for teatret, for dramatikkskrivning spesielt, men også for alle som ønsker å sette et fullverdig menneske opp på scenen.

Fredrik Brattberg er dramatiker og komponist. Brattbergs litterære verk er oversatt til 20 språk og har hatt om lag 70 produksjoner verden over.  Stykkene er oppført på noen av de fremste teatrene i Frankrike og Tyskland, som Schauspiel Frankfurt, Theatre du Rond Point og Theatre de la Cité. Brattberg har vunnet flere priser, blant annet Ibsenprisen og Ferdinand Vanek-prisen.

I foredragsserien på Dramatikkens hus inviterer vi scenekunstnere til å velge seg en kunstner eller et tema for å tenke høyt om teater og verden. Foredragsserien kurateres av Ole Johan Skjelbred og Morten Cranner.

Arrangementet er gratis.

Kalender