Hannah Wozene Kvam om: Fødested ukjent

Foredrag

Tirsdag 22. august 2023

Hannah Wozene Kvam

Foto: Iffit Qureshi

Foredraget strømmes til dramatikkenshus.no.

Hannah Wozene Kvam er artist, skribent, formidler, slam-poet og byråkrat. Hun er det første kullet teaterelever som gikk ut av Nordic Black Theatre i 1996 og drev deretter en frigruppe i mange år. Hun var med å starte artistkollektivet Queendom i 1999. Norges første humor- gruppe bestående av norsk-afrikanske kvinner med lang erfaring fra scene, radio og TV.

Hun har i 30 år hatt et brennende engasjement for det mangfoldige Norge og er opptatt av at offentlige og private institusjoner må reflektere den mangfoldige virkeligheten vi lever i. Hennes siste jobb som skuespiller var i stykket «Samtaler med bror» i 2022, skrevet av Camara Lundestad Joof.

Hun har nylig skrevet teaterstykket Abdul ≈ Hkeem i samarbeid med Det Norske Teatret og skriver for tiden på boka om pop gruppa Einmal kommt die liebe som herjet landet på 90-tallet.

Intro foredrag:

De sa de ville skrive fødested ukjent i passet mitt

Rart i grunn

For jeg vet jo hvor jeg kommer fra

Jeg kommer fra landet med 13 måneder med solskinn

Der du blir syv år yngre når du entrer landet

der dronningen av Saba forførte Kong Solomon og tok med seg halve kongeriket og gjorde det til sitt dronningrike

Så ja. Jeg vet hvor jeg kommer fra. Jeg kommer fra landet med 13 måneder med solskinn

I foredraget «fødested ukjent» vil Hannah Wozene Kvam ta dere med på en reise der hun snakker om dramatiske tekster, litteratur og utøvende personligheter som har vist vei og formet henne i en kronglete teaterverden der det å høre til ikke alltid har vært like lett.

I foredragsserien på Dramatikkens hus inviterer vi scenekunstnere til å velge seg en kunstner eller et tema for å tenke høyt om teater og verden. Foredragsserien kurateres av Ole Johan Skjelbred og Morten Cranner.

Arrangementet er gratis.

Kalender