Norsk Dramatikkfestival: Heksa som dramatiker, etterfulgt av fest med DJ Refel

Fagprogram

Fredag 16. juni 2023

Sted: Hallen

Helge Brekke 7

Foto: Helge Brekke

- Lost and Found productions om WITCH CLUB SATAN i samtale med Saila Hyttinen. Etter samtalen inviterer vi til fest med Norsk Dramatikkfestival. Kom til Dramatikkens hus og feir dramatikken, teatret og kjærligheten. Heddapriser til alle! (Hvis vi rekker lage dem.)

Witch Club Satan er en krysning mellom teater og konsert. Nikoline Spjelkavik og Victoria Røising i Lost and Found Production, har sammen med skribent Johanna Holt skapt en forestilling som dyrker teatraliteten i svartmetallen, og trekker det tradisjonelle svartmetall-uttrykket i en ny og feminin retning.

Witch Club Satan har en åpenbar feministisk agenda, og løfter frem en feminin motsats til svartmetallens mange mannlige erkefigurer: “heksa”.

Witch Club Satan hadde sin urpremiere under Festspillene i Nord-Norge i juni 2022. Der gikk det, ifølge bandet, rett til helvete. Men presse og publikum skulle ha det til at premieren var et historisk øyeblikk, og en konsert folk kommer til å juge på seg å ha vært på om 15 år. Plutselig var Witch Club Satan et band som folk hadde hørt om, og ville ha mer av.

NME, et av verdens mest ikoniske musikkmagasiner, valgte i sin omtale av Øyafestivalen, å trekke frem Witch Club Satan som et høydepunkt:

«(...) Our highlight is genuinely terrifying Witch Club Satan - an all-female black metal outfit with an NSFW approach to nudity, blood, noise and blasphemy»

I sommer skal forestillingen og bandet blant annet spille på Tons of Rock (NO) og Roskilde Festival (DK).

Lost and Found productions ble startet av Nikoline Spjelkavik og Victoria F. S. Røising i 2016, etter endt utdanning på Akademi for Scenekunst. Scenekunstduoen skaper originale forestillinger der møtet mellom musikk og teater stadig utforskes. Lost and Found productions har et ønske om å gjøre den eksperimentelle scenekunsten tilgjengelig for nye publikummere, og lager og viser ofte forestillinger på små steder i nær tilknytning til lokalmiljøet.

Saila Hyttinen er med i det kunstneriske lederskapet i Verk Produksjoner. Hun er danser og skuespiller, utdannet ved Nordisk Teaterskole i Århus og ved Universitetet i Helsinki, hvor hun studerte regi for barn. Hun har jobbet med dans, yoga og koreografi siden 1986 og har arrangert en rekke internasjonale dansekurs og seminarer. Hyttinen arrangerer workshops innen teater og dans og er fulltidsmedlem i Verk Produksjoner.

Oslo-baserte DJ Refel er født i Oslo og oppvokst i et sammenstøt av flere kulturer og siden 2018 formet sin egen lyd med elementer fra alle verdenshjørner. Den røde tråden du finner i musikken hennes er at den får deg til å bevege deg uansett hva. Med sounds av afrotech, afrohouse, arabisk Dabke, arabisk elektronika, house, disco, pop og mye mye mer, finner Refelita en måte å veve det hele sammen i en unik og euforisk opplevelse. Med bakgrunn fra Tusj, Khartoum, SALT, OsloPride, Jakob Kirke, Godthaab, Dattera til Hagen, Arabiske filmdager, i tillegg til både å ha spilt i London og Sydney, er dette noe å bare glede seg til!Kalender