Iggy Malmborg om: Duras och blankraden

Foredrag

Tirsdag 26. april 2022

Iggy Malmborg foto Johanna Malm

Foto: Johanna Malm

Foredraget strømmes til dramatikkenshus.no og Facebook.

Iggy Malmborg er svensk skuespiller og regissør. Malmborg lager forestillinger som forsøker å plukke teatersituasjonen fra hverandre for å analysere teksturen, ofte med hjelp av psykoanalysens tradisjon. Malmborgs verk har alle ett bestemt element i fokus: stemmen, fantasien - i den seneste produksjonen Iris, pupil, retina, etc. (2022) står synet i sentrum. Estetikken i Malmborgs verk er ofte tekstbasert, men i det siste har noe skjedd. Ordene har falt vekk, og verket har nærmest blitt helt stille.

Under foredraget «Duras och blankraden» ser Malmborg nærmere på egen praksis samtidig som han tenker høyt rundt spørsmål som: Hva slags stillhet er dette egentlig? Og hvorfor kommer den akkurat nå? Han støtter seg på den franske forfatteren Marguerite Duras arbeid, eller først og fremst hennes måte å bygge opp tekst på; der de tomme linjene ser ut til å utvide seg og det hvite papiret formelig brer seg utover boksiden.


I foredragsserien på Dramatikkens hus inviterer vi scenekunstnere til å velge seg en kunstner eller et tema for å tenke høyt om teater og verden. Foredragsserien kurateres av Ole Johan Skjelbred og Morten Cranner.

Arrangementet er gratis.


Kalender