Mette Karlsvik om: Skikk og bruk ved vitjingar til andre planetar

Foredrag

Tirsdag 12. mars 2024

Sted: Dramatikkens hus

Mettekarlsvik web

Fotograf: Martha Anna Løvberg

Som en del av foredragsserien vår i mars kommer forfatter og dramatiker Mette Karlsvik for å snakke om det dramaturgiske potensialet i omgivelsenes endring - i motsetning til karakterenes.

Tidleg på nittalet ga Elinor Fuchs ut seks sidar korte, skinnande klåre essayet Visits to a small planet. Some questions to ask a play. Dette stutte men skinnande klåre essayet peika fram mot boka som skulle komme i 1996, Death of Character.

Visits to a small planet fjernar ikkje karakterane si reise som berande dramaturgi, men viser kva dramaturgisk potensial som ligg i den endringa som går føre seg i «alt anna» i det universet som eit teaterstykke utgjer.

Mette Karlsvik (f. 1978) er dramatikar og forfattar, og har i fleire romanar latt landskap vere protagonistar. I Varmá (Samlaget, 2016), til dømes, sender ho elva Varmà på ei reise. Elva er annleis ved romanens slutt enn ho var ved byrjinga.

I sin prat på Dramatikkens hus reflekterer Karlsvik over kva som skjer, eller potensielt kan skje, når ho – med sitt syn på menneske versus natur, skriv for scena.

Foredraget strømmes til dramatikkenshus.no og Facebook.

I foredragsserien på Dramatikkens hus inviterer vi scenekunstnere til å velge seg en kunstner eller et tema for å tenke høyt om teater og verden. Foredragsserien kurateres av Ole Johan Skjelbred og Morten Cranner.

Arrangementet er gratis.

Kalender