Siren Leirvåg om: Cecilie Løveid og dramatikken – ut av visjonskiosken og inn på scenen

Foredrag

Tirsdag 14. desember 2021 kl. 19:30

Siren leirvåg og cecilie løveid2021 foto cecilie Helge Skodvin

Foto Cecilie Løveid: Helge Skodvin

Foredraget strømmes til dramatikkenshus.no og Facebook.

Cecilie Løveid (f. 1951) er dramatiker, forfatter og lyriker, kjent for sin særegne og banebrytende stil både formmessig og innholdsmessig. Hun er en av våre mest spilte dramatikere og har mottatt en rekke priser, blant annet Ibsenprisen, Brageprisen og Kritikerprisen. Løveid er oversatt til flere språk, og skuespillene hennes er fremført på en rekke utenlandske scener.

Siren Leirvåg (f.1962) er ansatt ved Institutt for kulturstudier og orientalske språk, Universitetet i Oslo. Hun tok graden Cand. Philol i teatervitenskap ved Universitetet i Bergen i 1989. Hun har undervist og veiledet i teatervitenskap ved flere av utdanningsinstitusjonene i Norge, og har også vært sensor i flere år. Hun har skrevet lærebok og publisert artikler om scenekunst i nasjonale og internasjonale bøker og tidsskrifter. Leirvåg arbeider for tiden med en bok om Stein Bugge, bergensk teaterideolog, regissør og dramatiker.

I foredragsserien på Dramatikkens hus inviterer vi scenekunstnere til å velge seg en kunstner eller et tema for å tenke høyt om teater og verden. Foredragsserien kurateres av Ole Johan Skjelbred og Morten Cranner.

Arrangementet er gratis.

Alle gjester må reservere individuelle billetter og registrere seg via Hoopla. Det kan ikke bestilles til andre enn seg selv.

Kalender