Tue Biering om: teater som gidselsituation

Foredrag

Fredag 15. november 2019

Skjermbilde 2019 09 20 kl 13 40

Foto: Natascha Thiara Rydvald

Vi strømmer foredraget på våre nettsider og Facebookside.

«Hvordan skaber kunst repræsentationer af virkeligheden og hvordan generobrer vi fiktionen og laden den represenætres af de mennesker den omhandler? Jeg ser teater som en gidselsituation, med potentiale for at mennesker som ellers aldrig mødes befinder seg sammen i 2 timer.»

Tue Biering startet det eksperimenterende kunstnerkollektivet Fix & Foxy i 2006, som har stått bak forestillingene «Come On, Bangladesh, Just Do It!», «Pretty Woman» og «Rocky». Deres kunstneriske kjerne er å bruke popkulturelle klassikere som dramatisk materiale til forestillinger med sosialt og politisk engasjement, hvor de medvirkende er skuespillere og prostituerte, asylsøkere, politikere, sosialt utsatte med flere.

Mer informasjon om Tue Bierings kunstneriske prosjekter

I Foredragsserien har scenekunstnere valgt seg en kunstner eller et tema som utgangspunkt for å tenke høyt om teater og verden. Foredragsserien høsten 2019 kurateres av Ole Johan Skjelbred og Morten Cranner, Dramatikkens hus. Foredraget strømmes på vår hjemmeside og Facebook-side.

Foredragsserien er gratis. Man kan forhåndsbestille seteplass via hoopla.no. NB! Forhåndsbestilte billetter frigis 10 minutter før foredraget starter!

Kalender