Yngvild Aspeli om: Et utvidet uttrykk

Foredrag

Tirsdag 25. februar 2020

036 Yngvild Aspeli 2016

Foto: Kristin Aafløy Opdan

Om prosessen med å oversette en tekst til et visuelt språk. Om å lete etter et utvidet teatralt uttrykk i grenseovergangene mellom de ulike kunstartene for å skape et rom hvor alt forteller. Om mulighetene ved bruk av figurteater som dramaturgisk grep, og hvordan forholdet mellom skuespiller og figur er sentralt i dette.

Yngvild Aspeli er regissør, skuespiller og figurmaker utdannet ved Ecole Jacques Lecoq i Paris, og Ecole Nationale Supérieure des Arts de la Marionnette i Charleville-Mézières. Som kunstnerisk leder for det norsk-franske teaterkompaniet Plexus Polaire har hun regissert forestillingene Signaler (2011), Opera Opaque (2013), Aske (2014) og Mørkerom (2017). En ny forestilling basert på Herman Melvilles Moby Dick vil ha premiere juli 2020. Kompaniets produksjoner er laget mellom Norge og Frankrike, og turnerer internasjonalt. Forestillingene, som ofte er basert på litterære verk, og er en visuell opplevelse med musikk, video og virtuost samspill mellom skuespiller og figur.

I Foredragsserien har scenekunstnere valgt seg en kunstner eller et tema som utgangspunkt for å tenke høyt om teater og verden. Foredragsserien kurateres av Ole Johan Skjelbred og Morten Cranner, Dramatikkens hus. Foredraget strømmes på vår hjemmeside og Facebook-side.

Kalender