Daria Glenter om: Prokrastinering

Foredrag

Tirsdag 22. november 2022

Daria glenter aug 22 foto atle auran cropped

Foto: Atle Auran

Foredraget strømmes til dramatikkenshus.no og Facebook.

Prokrastinering - for et bittersøtt ord. Du skulle helst ha skrevet en ny scene, eller redigert produsert materiale, eller svart på mailer fra produksjonsleder som lurer på hvordan det går med omskrivinga av de siste 40 sidene ... Og så står du plutselig med moppen i hendene og tar knerten på hybelkaninene som har samlet seg bak klesskapet de seneste 26 månedene. Hvordan ender du opp der? Hva får oss til å prokrastinere, hvordan kommer man ut av prokrastineringssyklusen - og er prokrastinering alltid dårlig? Glenter vil dele av sine opplevelser med skriving, prokrastinering og metoder for å håndtere dette og seg sjøl når du står midt oppi det. Hvordan blir vi bevisste på egne mønstre? Hva slags rolle spiller fysisk aktivitet for prokrastinering og skriving, og hvordan håndterer andre skrivende mennesker tendensen til å utsette handling?

Daria Glenter (f.1996) er husdramatiker på Teater Innlandet. Hun er født i Russland og har bodd i Norge siste 15 år, og hennes primære interesser er psykologi, psykopatologi, traumebehandling, myter, religion, åndelighet og politikk. Daria er utdannet i litteraturvitenskap og drama og teater ved NTNU, samt Biskops-Arnös Författarskola og har blant annet jobbet som produsent, dramaturg og dramatiker. Glenter skriver dramatikk, poesi, og begynner å teste vannet med prosa. Tidligere produserte verk er RING RING RING (2019, Norsk Dramatikkfestival/Trøndelag Teater), Et helt liv av sol (2020, Daria Glenter) og Oksesult (2021, Teater Innlandet).

I foredragsserien på Dramatikkens hus inviterer vi scenekunstnere til å velge seg en kunstner eller et tema for å tenke høyt om teater og verden. Foredragsserien kurateres av Ole Johan Skjelbred og Morten Cranner.

Arrangementet er gratis.

Kalender